Monday, 6 July 2015

Pre school collects the rain in new school design


Great story on the social media networks recently about the design of a pre school in Japan that is designed so that the central courtyard area between learning spaces can collect rainwater.  This is so students can play in it and learn about the environment at the same time.

It's different, it's innovative and it's fun!  I've not seen this idea before but it is a really neat idea.  It wouldn't work everywhere but I do wish more schools really considered and explored creative ways to enhance the design of learning spaces.

It would also be fascinating to revisit the school after a few years of operation to see how the space is used in reality.  Does the architects dream / vision work in the real time operation of the school?  There is absolutely no reason why it shouldn't!

To read the full story, click here.

2 comments:

Anonymous said...

How is Knowsley doing these days?

Gareth Long said...

We have not been involved in Knowsley for many years now.